Judit
3 °C
7 °C

Gaál István Ágfalva új polgármestere

2004.07.18. 21:22

Megválasztották polgármesternek Gaál Istvánt, a tisztségre pályázó egyetlen jelöltet a vasárnapi időközi polgármester-választáson a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalván 381 érvényes szavazattal a leadott 388-ból - tájékoztatta az MTI-t a helyi választási bizottság elnöke.

Dívós Ferenc elmondta: a szavazásra jogosultak 25,9 százaléka vett részt a voksoláson.

Az időközi polgármester-választásra az előző polgármester váratlan halála miatt került sor.

Az új polgármester, Gaál István, a helyi önkormányzat eddigi független képviselője főfoglalkozásban látja el mostantól a falu vezetésével kapcsolatos teendőket.

Az új vezető az MTI érdeklődésére elmondta: programjában kiemelt hangsúlyt kap az 1937 lakosú település rendezési tervének elkészítése. Emellett fontosnak tartja kerékpárút és autóút építését a magyar-osztrák határ túloldalán fekvő burgenlandi falvak, Lépesfalva (Loipersbach) és Somfalva (Schattendorf) felé, továbbá egy újabb bekötő út építését szeretné elindítani Sopron irányába.

"Szeretnénk kinyitni Ágfalvát, s ha sikerül megszüntetni zsákfalu jellegét, az minden bizonnyal lendületet ad a település életének" – vélekedett a polgármester.

Rasztovits Anna jegyző az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az újonnan megválasztott polgármesternek le kell mondani képviselői mandátumáról. A képviselő-testületben az kerülhet a helyére, aki a 2002-es önkormányzati választáson őt követően a legtöbb szavazatot kapta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?