Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bálint Józsefné lett Ecsegfalva új polgármestere

MTI
2004.07.18. 21:49
Az eddigi alpolgármester, Bálint Józsefné lett Ecsegfalva új polgármestere, miután az érvényes 733-ból 332 voksot kapott az időközi polgármester-választáson vasárnap.

A Békés megyei településen a korábbi polgármester halála miatt kiírt választáson az 1.244 választásra jogosult közül 735-en voksoltak két szavazókörben.

Bakos Mihályné jegyző, a helyi választási bizottság elnöke elmondta: mind a kilenc jelölt függetlenként indult, és közülük az a Bálint Józsefné nyert, aki az elhunyt Szoboszlai Árpád helyett már januártól ellátta társadalmi megbizatásként a településvezetői feladatokat.

A jegyző közölte: amennyiben a jogszabályilag biztosított három napon belül senki sem él kifogással a választási eredménnyel kapcsolatban, 15 napon belül összehívják a képviselő-testületet, amely előtt Bálint Józsefné leteszi a polgármesteri esküt.

A vasárnap megválasztott új ecsegfalvi polgármester a 2002-ben kezdődött önkormányzati ciklusban lett alpolgármester, korábban képviselőként vett részt a település vezetésében.