Olivér
4 °C
8 °C

A Fidesz a fogyatékosokért aggódik

MTI
2004.07.19. 14:56
A Fidesz szerint a fogyatékossággal élők, az idősek, a gyermekek és az önhibájukon kívül munkanélkülivé váló emberek helyzete egyre "drámaibb és kilátástalanabb", noha az alkotmány tartalmazza a szociális biztonság jogát - közölte Mátrai Márta (Fidesz) országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kijelentette: Lévai Katalin volt esélyegyenlőségi miniszter megbukott, a kérdések most utódjára, Göncz Kingára várnak.

Mátrai kifogásolta, hogy a kormánytöbbség nem engedte általános vitára a képviselőtársával, Szabó Erikával benyújtott módosító javaslatait, amelyek az otthoni ápolási díjat a minimálbér szintjére emelték volna és segítették volna a fogyatékossággal elő emberekkel foglalkozó civil szervezetek és alapítványok tevékenységét. Frakciótársa, Móring József Attila a gyógypedagógus-képzésről szólva azt mondta: a tanulónkénti 450 ezer forintos normatív támogatás 250 ezer forintra csökkentésével a kormány veszélyezteti ezt a képzést, "fittyet hányva a magyar gyógypedagógia eredményeire".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?