Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végleg lezárták a földhivatali vezető ellen indított eljárást

Népszabadság
2004.07.20. 06:24
A Fővárosi Főügyészség hétfőn kézbesített határozata szerint a vesztegetés miatt indított eljáráshoz hasonlóan a hivatali visszaélés és a befolyással üzérkedés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást is megszüntette Pálfalvy István ellen - értesült a Népszabadság. A Fővárosi Földhivatal vezetőjét a Nemezbiztonsági Hivatal feljelentése nyomán, március 23-án vették őrizetbe.

Letartóztatását a bíróság az ügyész indítványa ellenére nem rendelte el. Kiderült ugyanis, hogy az NBH a fontos közintézmények nemzetbiztonsági védelme érdekében hallgatta le Pálfalvy telefonját. Ez esetben azonban az ügyészség az így keletkezett lehallgatási jegyzőkönyveket a vesztegetési ügyben nem használhatta volna fel.

A megszüntető határozatból a Népszabadság úgy tudja, hogy a gyanúsítást nem erősítették meg tanú-kihallgatások, más bizonyítékok.