Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Meg kell ismételni a népszavazást Bükkösdön

MTI
2004.07.20. 20:02
Meg kell ismételni a Bükkösd határába tervezett cementművel kapcsolatos népszavazást, miután a Baranya Megyei Bíróság kedden jogerősen elutasította a Zöld Völgyért Egyesületnek azon kérelmét, melyben kifogással élt a referendum eredményét megsemmisítő határozat ellen - közölte a bíróság.

"A bíróság érdemi vizsgálat nélkül utasította el a Zöld Völgyért Egyesület beadványát, mert a kifogás elkésett" - mondta Bencze János sajtótitkár. Közölte: a hatályos törvények alapján a dokumentumnak július 19-én 16 óráig meg kellett volna érkeznie a Baranya Megyei Bíróságra. Az egyesület július 19-én 15 óra 20 perckor nyújtotta be beadványát a választási bizottsághoz, a grémium azonban azt az iratokkal együtt csak július 20-án terjesztette fel. A határozat jogerős, ellene további jogorvoslatnak nincs helye - mondta.

A választók többsége a beruházás ellen foglalt állást, de a népszavazáson szabálytalanságok történtek. A választókat ugyanis csoportosan szállították az egyes szavazóhelyiségekhez, a szavazás előtt kiragasztott szórólapokkal kampánycsendet sértettek, valamint lista alapján mozgó urnás szavazást végeztettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?