Meg kell ismételni a népszavazást Bükkösdön

MTI
2004.07.20. 20:02
Meg kell ismételni a Bükkösd határába tervezett cementművel kapcsolatos népszavazást, miután a Baranya Megyei Bíróság kedden jogerősen elutasította a Zöld Völgyért Egyesületnek azon kérelmét, melyben kifogással élt a referendum eredményét megsemmisítő határozat ellen - közölte a bíróság.

"A bíróság érdemi vizsgálat nélkül utasította el a Zöld Völgyért Egyesület beadványát, mert a kifogás elkésett" - mondta Bencze János sajtótitkár. Közölte: a hatályos törvények alapján a dokumentumnak július 19-én 16 óráig meg kellett volna érkeznie a Baranya Megyei Bíróságra. Az egyesület július 19-én 15 óra 20 perckor nyújtotta be beadványát a választási bizottsághoz, a grémium azonban azt az iratokkal együtt csak július 20-án terjesztette fel. A határozat jogerős, ellene további jogorvoslatnak nincs helye - mondta.

A választók többsége a beruházás ellen foglalt állást, de a népszavazáson szabálytalanságok történtek. A választókat ugyanis csoportosan szállították az egyes szavazóhelyiségekhez, a szavazás előtt kiragasztott szórólapokkal kampánycsendet sértettek, valamint lista alapján mozgó urnás szavazást végeztettek.