A MIÉP szerint Magyarországon minden az idegeneké

MTI
2004.07.25. 20:30
Augusztus utolsó hétvégéjén a monorierdei kempingben országos találkozót tart a MIÉP, ahol a párt új programjáról lesz szó, illetve országleltárt is készítenek, jelentette be Csurka István vasárnap Sümegen. "Áttekintjük, hogy mit vesztett a magyarság 1989-90 óta, s milyen társadalomban élünk (...), ez a reménytelenség, a kiszolgáltatottság társadalma, amikor minden az idegeneké" - mondta a MIÉP elnöke a párt hagyományos nyári sümegi találkozóján. Csurka István szerint ma "semmilyen törvényt nem tartanak be", az országban "iszonyatos süllyedés, zűrzavar és nyomorúság tapasztalható". "Szembe kell néznünk a haza céltudatos kiárusításával" - mondta.

Szavai szerint az MSZP szétesőfélben van, a Fidesz 20 százalékkal vezet, és emberi számítás szerint megnyeri a következő választásokat, a kormány viszont ilyen feltételek között is marad még két évig, és "elad mindent". Hozzátette: a kormány ereje teljében is eladna mindent, de "az ellenzék gyengesége, gyávasága és talán cinkos együttműködése következtében így is megteheti, hogy eladja a bólyi volt állami gazdaságot, Bábolnát és majd a Szerencsejáték Rt.-t is.

A kabinet Csurka István szerint tönkreteszi az egészségügyet, az önkormányzatokat, iskolákat zár be és nem ad munkát a magyar fiataloknak.