Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Polgármestert választott Pálháza

MTI
2004.07.25. 22:11
Moravszki Zsoltot választották vasárnap a több mint 1.200 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza új polgármesterévé az időközi polgármester választáson, tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője vasárnap este. A 962 választópolgár öt független jelölt közül választhatott. A szavazáson 538-an vettek részt, a részvételi arány 56 százalékos, az érvénytelen voksok száma 9 volt - mondta Szabó Miklós. Moravszki Zsolt 253 voksot kapott, a leadott szavazatok csaknem 50 százalékát, a második helyen végzett Szuetta Józsefre 136-an szavaztak.

A választást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, Lesovics Miklós április 30-án lemondott posztjáról, miután az uniós csatlakozást követően kizárólag vállalkozásaival kívánt foglalkozni. A pálháziak egy választókörben, a polgármesteri hivatalban adhatták le voksukat. A két évvel ezelőtti önkormányzati választáson Pálházán 65,19 százalékos volt a részvételi arány, akkor ketten indultak a polgármesteri posztért, amelyet a Zempléni Településszövetség jelöltjeként nyert el Lesovics Miklós.