Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Salgó megerősítette, hogy maga kérte felmentését

MTI
2004.07.25. 23:03
Salgó László országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió "A szólás szabadsága" című műsorában vasárnap este megerősítette: ő maga kérte felmentését a belügyminisztertől. Salgó László elmondta: ötvenhárom évesen, pályája csúcsán úgy gondolta, hogy tapasztalatait a külszolgálatban tudná kamatoztatni, és erre most adódott lehetőség, kapott egy ajánlatot, ezért kérte a felmentését.

Arra a kérdésre, hogy az utóbbi hónapokban valóban megromlott-e a kapcsolata a belügyminiszterrel a rendőrségi átszervezések miatt, Salgó László azt válaszolta: "ezt határozottan kell cáfolnom." Lamperth Mónika belügyminiszter a rendőrfőkapitány utódját firtató kérdésre kijelentette: több alkalmas személy neve van a fejében, de hogy ki a jelölt, azt először a miniszterelnöknek fogja elmondani.