Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új polgármester Mezőgyánon

MTI
2004.07.26. 06:12
Zsoldos Zoltánt választották Mezőgyán új polgármesterévé a Békés megyei településen vasárnap tartott időközi helyhatósági választáson - tájékoztatta az MTI-t a választási biztottság elnöke.

Tari Lászlóné a szavazatszámlálók által hétfő hajnali két órára összesített eredményt ismertetve elmondta: a választásra jogosult 1004 polgár 68 százaléka járult az urnák elé.

Az öt polgármesterjelölt közül a 682 érvényes szavazatból a függetlenként induló új polgármester 325-öt szerzett meg. A második helyen a település korábbi vezetője, az MSZP-s színekben induló Szabó István végzett 195 vokssal.

Az időközi helyhatósági választást azért írták ki, mert a korábbi képviselő-testület május 17-i soros ülésén minősített többséggel feloszlatta magát.

Az időközi választáson a település lakosai így új képviselő-testületet is választottak, amely a korábbi kilencről tíz fősre bővült. Az új önkormányzatba hét nő és három férfi került be.