Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapestre érkezett az amerikai külügyminiszter

MTI
2004.07.27. 00:30
Európai és közel-keleti körútjának első állomására, Budapestre érkezett hétfőn este Colin Powell amerikai külügyminiszter. Az amerikai diplomácia irányítója kedden az Országházban kerekasztal-megbeszélést folytat a parlamenti pártok képviselőivel, majd a Külügyminisztériumban előadást tart a külképviselet-vezetői értekezleten. Colin Powell ezt követően szűk körű megbeszélést folytat Kovács László magyar külügyminiszterrel.

Magyarország az amerikai külügyminiszter egyhetes európai és közel-keleti körútjának első állomása. Powell körútja során Magyarország után Egyiptomot, Szaúd-Arábiát, Kuvaitot és Lengyelországot keresi fel.

Az amerikai külügyminisztert kísérő delegációtól származó értesülés szerint Powell programjába az utolsó pillanatba beiktattak egy látogatást a bosznia-hercegovinai Szarajevóba is; ez még a hét végén esedékes lengyelországi látogatása előtt várható.