Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két részletben veszik meg a Gripenekhez a fegyvereket

MTI
2004.07.27. 14:15
A tervek szerint két részletben szerezné be a Gripen vadászrepülőgépek fegyverzetét a Honvédelmi Minisztérium - közölte Matyuc Péter, a szaktárca kommunikációs főigazgatója. Mivel két részletben érkezik majd Magyarországra az összesen 14 vadászrepülőgép, ezért a gépek fegyverzetét is két részletben vásárolnák meg. Matyuc elmondta, hogy 2006 végéig érkezik meg az első hat, 2007-ben pedig a többi repülőgép.

A Magyar Nemzet című napilap szerint a HM gazdasági tervező hivatala azt javasolta, hogy az összesen 28 milliárd forintba kerülő beszerzés egy részét halasszák későbbre. Matyuc Péter elmondta, hogy megvárják az Egyesült Államok kormányának ajánlatát, amely ha kedvező lesz, akkor nem írnak ki tendert a fegyverzetre. Ez az ajánlat várhatóan a nyár végéig érkezik meg.