Natália
1 °C
7 °C

Akasztófát állítottak a minisztérium elé a gazdák

2004.07.27. 14:26
Egy bitófát vittek a szabolcsi és Hajdú-Bihar megyei libatartó gazdák, illtetve a Vidék Párt tagjai a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium elé kedden. A részvevők azért demonstráltak, mert a tárca az ígéretek ellenére február óta nem fizette ki nekik a több hónapja esedékes tartozást.

Fotó: Index
A kormány még februárban ígéretet tett rá, hogy helyzetük rendezéséhez garantált hitelt folyósítanak, de még most sem kezdődtek meg a kifizetések. A tönkretett vállalkozóknak a szerződésben 900 millió forint, állam által garantált hitelt ígértek.

A gazdák szerint helyzetük ma már tarthatatlan, ugyanis időközben különböző jogi eljárásokat indítottak ellenük hitelezőik, akiknek a Hajdú-Bét csődje miatt nem tudtak fizetni. Az akció résztvevői közül többen öngyilkossággal fenyegetőztek.

Az akasztófára a tüntetők egy táblát tettek, melyen az állt: az FVM által támogatott termék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?