Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztustól félmillióra is büntetheti a VPOP a kereskedőket

Index
2004.07.27. 17:18
A VPOP közleményben tájékoztatja a kereskedőket, hogy 2004. augusztus 1-től a vendéglátóhelyeken az alkoholtermék, a sör, a bor, a pezsgő és a köztes alkoholtermék értékesítéséről az üzlethelyiségben külön nyilvántartást kell vezetni. A Vám- és Pénzügyőrség tapasztalatai szerint, a vendéglátóhelyek számát figyelembe véve országszerte kevesen adtak be nyilvántartás hitelesítési kérelmet. Ezért ismételten felhívják a vendéglátóhelyek vezetőinek figyelmét, hogy - mivel a nyilvántartások hitelesítésére a vámhivataloknak öt munkanap áll rendelkezésükre - kérelmüket haladéktalanul juttassák el a területileg illetékes vámhivatalokhoz.

A napi nyilvántartás-vezetési kötelezettség megsértése, valamint vezetésének 2004. augusztus 1-jétől történő elmulasztása esetén a vámhatóság mulasztási bírságot szab ki, melynek mértéke - a jogsértés súlyára és körülményeire figyelemmel - legfeljebb 500 ezer forint lehet.