Árpád
-2 °C
4 °C

Nincs egyeztető partnere az egészségügyiek sztrájkdelegációjának

MTI
2004.07.28. 07:41
Kedd éjfélkor járt le a határidő, ameddig a kormányfőnek ki kellett jelölnie, kik tárgyaljanak az egészségügyi érdekképviselőkkel. Öt nappal ezelőtt kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a szegedi Új klinika, valamint két Csongrád megyei egészségügyi intézmény dolgozói, jobb munkakörülményeket, korszerűbb műszereket és műtőt, a minimális feltételeknek megfelelő kórtermeket, hatszázalékos béremelést követelve.

A demonstráció után Cser Ágnes, az Egészségügyben és a Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke egyeztetést kezdeményezett a kormányzattal. Szerinte az egészségügy problémája túlmutat a szegedi klinikán. Lapunknak elmondta, kedd délutánig kezdeményezésére még nem érkezett válasz. Ám, hogy mi a következő lépés, arról csak szerdán akarja tájékoztatni a sajtót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?