Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Útnak indult Athénba a honvédség biológiai laboratóriuma

MTI
2004.07.28. 11:24
Szerdán útnak indult Görögországba a nyári olimpiai játékok biztosításában részt vevő magyar biológiai laboratórium. A Magyar Honvédség által kifejlesztett Telepíthető Biológiai Laboratórium a NATO reagáló erőinek részeként nyújt segítséget az augusztus 13-án kezdődő athéni ötkarikás játékok védelméhez.

A nagyméretű sátorban berendezett laboratórium és felszerelései két konténerben férnek el. A magyar katonai csapat a tervek szerint július 30-án hajnalban érkezik az Athéntől mintegy 70 kilométerre lévő görög katonai kiképzőbázisra.

Fűrész József orvos ezredes, a laboratórium parancsnoka a múlt héten tartott bemutatón elmondta: a 9 fős, orvosokból és biológusokból álló egység feladata az lesz, hogy egy esetleges vegyi, illetve biológiai támadás esetén elemezzék és kimutassák a baktériumokat. Ismertetése szerint néhány órán belül képesek megerősítő vizsgálatok végrehajtására, elsősorban a biológiai kórokozók területén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?