Árpád
-2 °C
3 °C

További állami cégek privatizálását tekintené át az SZDSZ

2004.07.28. 13:00
A szabad demokrata képviselők szívesen aláírják a Fidesz kezdeményezését a privatizációról szóló rendkívüli parlamenti ülés összehívásáról, azonban ezzel nem a Fidesz piac- és magántulajdon-ellenes demagóg politikáját kívánják ezzel támogatni, hanem a további magánosítási lehetőségeket tekinenék át, olvasható az SZDSZ szerdai közleményében. Mint írják, a parlamenti ülésen azt vitatnák meg, hogy a Richter gyógyszergyáron, a Nemzeti Tankönyvkiadó Vállalaton, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt-n és a Bábolna Rt-n kívül melyek azok a további állami cégek, amelyek privatizációjára lehetőség van, mert az államnak sem a csirketenyésztés, sem a könyvkiadás nem feladata.

Magyarország magántulajdonon alapuló piacgazdaság, emlékeztetnek a közlésben, hozzátéve, hogy egy ilyen gazdaságban pedig célszerű magánkézbe adni azokat a cégeket, amelyek beilleszthetők a piac logikájába. A privatizációnál ugyanis nem az eladási ár bevételezése a legfontosabb, hanem az, hogy a magántulajdonban lévő cégek hatékonyabban működnek az állami tulajdonúaknál, mutatnak rá a szabad demokraták.

"A Szabad Demokraták Szövetsége változatlanul fenntartja eddigi álláspontját, amely szerint a legjobb állam is rosszabb, mint a legrosszabb magántulajdonos", olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?