Olivér
5 °C
8 °C

Feljelentés a nácivadászok magyarországi akciója miatt

MTI
2004.07.28. 14:18
Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyészségnél a Jobbik Magyarország Mozgalom a Simon Wiesenthal Központ nácivadász akciójával kapcsolatban, és felszólítja Bárándy Péter igazságügy-minisztert, hogy tegyen tiltakozó nyilatkozatot az adatvédelmi ombudsmant ért támadások miatt - közölte Vona Gábor, a Jobbik alelnöke. Péterfalvi Attila viszont úgy nyilatkozott, hogy nincs szüksége védelemre.

"Beer Iván, a Magyarországi Holokauszt Emlékalapítvány elnöke korábban elmondta, hogy személy szerint ő két bejelentést továbbított Izraelbe, ez azonban Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman álláspontja szerint törvénysértő. Mi ebben az ügyben teszünk ismeretlen tettes ellen feljelentést" - mondta Vona Gábor. Hozzátette: gyanújuk szerint törvénytelen adatkezelés történt, ezért fordulnak az ügyészséghez. Vona Gábor elmondta: Bárándy Pétertől akár egy politikai nyilatkozat szintjén várnának el egyfajta tiltakozást az adatvédelmi ombudsmant ért támadások miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?