Judit
3 °C
7 °C

A sportminisztérium szerint nem preferáltak pályázókat

MTI
2004.07.28. 15:06
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) pályázatait elbíráló független szakértők egyetlen pályázót sem részesítettek előnyben vagy hátrányban formális vagy informális kapcsolataik, esetleg politikai okok miatt - közölték a tárca vezetői szerdán rendkívüli sajtótájékoztatójukon Budapesten. A minisztérium visszautasította azt a vádat is, hogy bármelyik vezető tisztségviselője a bírálóbizottság ülésén befolyásolta annak tagjait. A Magyar Nemzet szerdai száma arról írt, hogy kilépett egy tag a GYISM egyik pályázatbíráló szaktestületéből, mert veszélyeztetve látta annak függetlenségét.

Benedek András közigazgatási államtitkár a gyermek és ifjúsági célú, továbbá kábítószer-megelőzési témájú pályázatokkal kapcsolatban ugyancsak alaptalannak minősítette a nem létező rendezvények támogatása kapcsán felmerült aggályokat. "Úgy érezzük, hogy méltatlan támadás is érte a fejlesztést" - mondta, s hozzátette: olyan szándékok is megjelentek, amelyek a minisztérium által képviselt tisztességes szakmai szándékot lejáratni, a bizalmat megrendíteni képesek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?