Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetven civil szervezet írt Medgyessynek pénzük védelmében

MTI
2004.07.28. 17:24
Hetven társadalmi szervezet Medgyessy Péterhez fordult nyílt levélben azért, hogy a miniszterelnök egyértelműen erősítse meg elkötelezettségét a civil szervezetek munkájának támogatása mellett. A levélben a civilek aggodalmuknak adnak hangot a kormányzat költségvetési takarékossági intézkedései kapcsán, félve attól, hogy azok a civil szervezetek programjait támogató állami források jelentős csökkenéséhez vezetnek. A nyílt levél aláírói, többségükben zöld szervezetek, kérik a kormányfő közbenjárását, hogy a 2003. évi maradvány összegek zárolása ne érintse hátrányosan a civil szervezetekkel megkötött szerződések végrehajtását és az idei pályázati keretek összegét sem.

"A 2005. évi költségvetés összeállításánál ügyeljenek arra, hogy az ágazati minisztériumoknál lévő, civil szervezetek feladatainak támogatására szolgáló keretek egyike se csökkenjen" - áll a levélben. A civilek kérik Medgyessy Pétert: a kormány vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a további állami feladatok átvállalásával hogyan növelhető a civil szervezetek költségvetési támogatása és a pályázati rendszerek átláthatósága valamennyi társadalmi csoport érdekében. A Magyar Természetvédők Szövetsége a nyílt levél kapcsán közleményt adott ki, amelyben jelzi: egyes minisztériumoknál már most tapasztalható, hogy idei pályázatokat felfüggesztettek.