Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helsinki Bizottság a vajdasági magyarokért lobbizik a belügyminiszternél

MTI
2004.07.28. 17:34
A belügyminiszternek törvény adta joga, hogy az előírt feltételek híján is megadja a letelepedési engedélyt a Magyarországon élő vajdasági magyaroknak, és ezt a megoldást kellene szorgalmaznia a szakhatóságnak, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak is - közölte a Magyar Helsinki Bizottság és a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület szerdán. A civil szervezetek levelet írtak Végh Zsuzsannának, a BÁH főigazgatójának a Magyarországon élő vajdasági magyarok érdekében.

A Magyar Helsinki Bizottság nevében Kőszeg Ferenc elnök, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület nevében Sik Endre elnök felhívja a figyelmet, hogy olyan emberek, "akik tizenhárom éve Magyarország védelmét kérték, mert magyar létükre nem akartak a jugoszláv hadsereg behívott katonáiként részt venni a szerbek és a horvátok háborújában", tizenhárom év múltán még mindig menekülttáborokban élnek, és "máig sincsenek meg a feltételei annak, hogy végleg letelepedjenek hazánkban".