Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Britton: Polthoz fordult Kerék védője

Népszabadság
2004.07.29. 07:51
A sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Kerék Csaba védője kérelemmel fordult a legfőbb ügyészhez, hogy jelentsen be jogorvoslatot a Legfelsőbb Bíróságon a Fővárosi Bíróság két, álláspontja szerint iratellenes, ezért törvénysértő döntése ellen - értesült a Népszabadság. Ruttner György Polt Péternek címzett levelében azért kérte a legfőbb ügyész közbelépését, mert a szóban forgó törvénysértő bírósági döntések más módon nem támadhatók.

A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság döntése indoklásában egy rendőri jelentésre hivatkozva szögezte le: Kerék megszökött az eljáró hatóságok elől. Ám a bíróság által hivatkozott jelentés nem tartalmazza azt a kijelentést, amelyre a bíróság döntését alapozta.

Ruttner rámutatott: a törvénysértés kiemelkedően súlyos, hiszen egy nem létező rendőri jelentésre hivatkozva meghozott döntésével a bíróság úgy hosszabbította meg további hatvan nappal védence előzetes fogva tartását, hogy egyben elvette tőle a lehetőséget, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

"A nyomozás célja törvényes eszközökkel is elérhető, ezért az esetleges törvénytelenségeket azonnal orvosolni kell" - írja levelében Ruttner. Az ügyvéd korábban a lapnak elmondta: ha szükséges, az Alkotmánybíróság elé viszi az ügyet. A K&H brókercége kapcsán folyó nyomozásban a rendőrség és az ügyészség kölcsönös bizalmatlansága veszélyezteti a védői jogok érvényesülését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?