Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kósa-ügy: Polthoz fordult a Népszava

MTI
2004.07.29. 09:44
Hivatalos tájékoztatást kért a Népszava Polt Péter legfőbb ügyésztől az úgynevezett Sutka-levéllel kapcsolatban. Mint ismeret, a Népszava közölte annak a levélnek a tartalmát, amelyet Sutka Sándor, Hajdú-Bihar megye volt rendőr-főkapitánya írt a megyei főügyész-helyettesnek s amelyben a Debreceni Vagyonkezelő Rt. gazdálkodásának visszásságaira hívta fel a figyelmet.

A levél szerint "megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a cég vagyongazdálkodásában döntési joggal rendelkező személyek (...) közösen több alkalommal valósítottak meg vesztegetés, befolyással üzérkedés, sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés bűntettet". A dokumentum szól arról is, hogy "a célszemélyek bűnös tevékenységének koordinálását Debrecen város polgármestere, Kósa Lajos végzi", s felmerült a bűnszervezetben való részvétel gyanúja is.

A levelet a nemrég leváltott Hajdú-Bihar megyei főügyész mellett Kósa Lajos is hamisítványnak nevezte, a polgármester jogi képviselője pedig a mai napig vitatja, hogy az irat egyáltalán létezne. Bár Lamperth Mónika belügyminiszter több alkalommal is kijelentette: a levél valódi és létezik, sőt azon Sutka aláírása a szakértők szerint valódi - a fideszes polgármester mégis Polt Péterhez fordult az ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!