Szilvia
5 °C
16 °C

Kinevezték az új fővárosi főügyészt

MTI
2004.07.30. 12:31
Ihász Sándort, a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályának eddigi vezetőjét nevezte ki a megüresedett fővárosi főügyészi posztra Polt Péter legfőbb ügyész pénteken - tájékoztatta az MTI-t a Legfőbb Ügyészség (LÜ) kabinetirodája. A közlemény szerint Ihász Sándort pályázat alapján augusztus 1-jei hatállyal nevezték ki a Fővárosi Főügyészség élére. A korábbi fővárosi főügyész, Sódor István szintén pályázat útján nyerte el a fővárosi fellebbviteli főügyészi posztot, ahová július 1-jén be is iktatták.

Ihász Sándor 1993 óta, azaz 11 éve dolgozik az ügyészi szervezetben. 1995-től beosztott ügyészként a budapesti V., VIII., és XIII. kerületi ügyészségeken teljesített szolgálatot. 1998-tól a Fővárosi Főügyészségen, 2001-től a Legfőbb Ügyészség Nyomozás-felügyeleti Főosztályán dolgozott. 2002-től a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályát vezette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?