Ágnes
-5 °C
2 °C

Döntött a Fidesz egy megüresedett parlamenti hely betöltéséről

MTI
2004.07.30. 13:57
A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmánya Tasó Lászlót, Nyíradony polgármesterét javasolja az európai parlamenti mandátumot elnyert Pálfi István helyére országgyűlési képviselőnek - közölte Kósa Lajos, a párt megyei választmányának elnöke pénteken Debrecenben. "Mivel Pálfi István a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról jutott be 2002-ben az Országgyűlésbe, így a megyei választmány dönthet a megüresedett mandátumáról" - mondta sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, aki egyúttal Debrecen polgármestere. Hozzátette: a megyei testület egyhangú szavazással hozta meg döntését, amit jóváhagyásra a párt országos választmánya elé terjesztenek.

"Tasó László jelölésével nem csökken a Fidesz Hajdú-Bihar megyei képviselőinek száma" - fűzte hozzá Kósa Lajos, emlékeztetve arra, hogy a megyéből a legutóbbi parlamenti választáson 12 fideszes képviselő jutott mandátumhoz. Emlékeztetett: Pálfi István a megyei lista 13. helyéről jutott annak idején képviselői helyhez; Tasó László pedig a 15. helyén szerepelt.

Tasó László a sajtótájékoztatón közölte, elsődleges feladatának a térség markáns érdekképviseletét, a különbségek csökkentését tekinti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!