Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Döntött a Fidesz egy megüresedett parlamenti hely betöltéséről

MTI
2004.07.30. 13:57
A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmánya Tasó Lászlót, Nyíradony polgármesterét javasolja az európai parlamenti mandátumot elnyert Pálfi István helyére országgyűlési képviselőnek - közölte Kósa Lajos, a párt megyei választmányának elnöke pénteken Debrecenben. "Mivel Pálfi István a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról jutott be 2002-ben az Országgyűlésbe, így a megyei választmány dönthet a megüresedett mandátumáról" - mondta sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, aki egyúttal Debrecen polgármestere. Hozzátette: a megyei testület egyhangú szavazással hozta meg döntését, amit jóváhagyásra a párt országos választmánya elé terjesztenek.

"Tasó László jelölésével nem csökken a Fidesz Hajdú-Bihar megyei képviselőinek száma" - fűzte hozzá Kósa Lajos, emlékeztetve arra, hogy a megyéből a legutóbbi parlamenti választáson 12 fideszes képviselő jutott mandátumhoz. Emlékeztetett: Pálfi István a megyei lista 13. helyéről jutott annak idején képviselői helyhez; Tasó László pedig a 15. helyén szerepelt.

Tasó László a sajtótájékoztatón közölte, elsődleges feladatának a térség markáns érdekképviseletét, a különbségek csökkentését tekinti.