Hibás a Vásárhelyi-terv összes pályázata

MTI
2004.08.05. 14:28
Meg kell ismételni az új Vásárhelyi-terv kivitelezési munkáira kiírt pályázatot, mert a bírálók az összes pályázó ajánlatát hibásnak találták, tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) sajtóirodája.

Mint elmondták, a Tisza-mente árvízvédelmét szolgáló terv első ütemének közbeszerzési eljárását az ajánlatkérő Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság nevében az Országos Vízügyi Beruházási Mérnöki Konzulens és Tervező (Oviber) Kft. idén április végén indította el. A pályázati felhívásra 12 hazai és külföldi cég jelentkezett.

A rendelkezésre álló információk szerint a pályázatokat formai és apróbb hibák miatt nem minősíthették megfelelőnek. Így például volt olyan társaság, amely nem rendelkezett kellő referenciával, de akadt olyan vállalkozás is, amelyik egyszerűen elfelejtette összefűzni a pályamunkáját.

Az újabb pályázatot hamarosan kiírják, annyi változással, hogy most már az EU-s normákat is érvényesítik. A mostani fiaskó szerencsére nem hátráltatja lényegesen a munkák kezdését, mert a szakhatósági engedélyekre csak szeptember elején kerül pecsét, és a kivitelezéshez csak ezután lehet hozzáfogni, jelezték a sajtóirodán.