Gergényi közepessel végzett a rendőrtiszti főiskolán

MTI
2004.08.05. 16:22
Gergényi Péter vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány 1987-ben szerezte meg a főiskolai végzettségét igazoló oklevelét; a Budapesti Rendőr-főkapitányságon csütörtökön délután az MTI munkatársa megtekinthette a dokumentumot. A Hír TV délelőtt azt közölte: rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy Gergényi Péter főiskolai diplomával sem rendelkezik; annak idején egy kétéves, főiskolán tartott tanfolyamot végzett el.

Az MTI tudósítója a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) megtekinthette Gergényi Péter oklevelét, amely szerint a főkapitány 1985 és 1987 között a Rendőrtiszti Főiskolán tanult, az előírt tanulmányi kötelezettségeinek eleget tett és főiskolai végzettségűvé nyilvánították.

"Az Állami Vizsgáztató Bizottság 1987. évi október hó 7-i határozata alapján nevezettet főiskolai végzettségűvé nyilvánítjuk. Oklevelének minősítése közepes" - áll a dokumentumban. Gergényi Péter a kétéves képzésen úgy vehetett részt, hogy - egy másik oklevél tanúsága szerint - 1981-1984 között a Rendőrtiszti Főiskola tisztképző tagozatát is elvégezte, közepes eredménnyel. A BRFK szóvivője, Kozák László alezredes közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Gergényi Péter "az akkori jogi szabályozás szerint a három év időtartamú előképzés után kiegészítő két év időtartamú felsőfokú képzés keretében a Rendőrtiszti Főiskolán felsőfokú szakmai és állami végzettséget szerzett, ötéves tanulmányai során".