Szerdától sztrájkolnak a MÁV-kórház dolgozói

MTI
2004.08.13. 14:59
Általános megállapodásig tartó sztrájkot hirdet a MÁV Kórház és Központi Rendelőintézet szerdán alakult sztrájkbizottsága augusztus 18-án reggel nyolc órától. Ezt Huszta Krisztián, a sztrájkot szervező Önálló Szakszervezet felettes szervének, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének munkatársa közölte pénteken.

A sztrájkfelhívásra azért kerül sor, mert a kollektív szerződésről folytatott közel két hónapos vita eredménytelennek bizonyult. Erre válaszul a munkáltató több juttatást is megvont a stratégiai munkahelyeken dolgozótól, akik így júliusban mintegy bruttó 25 ezer forinttal kevesebb fizetést vihettek haza.

Az intézmény vezetése a Közalkalmazotti Tanács keddi fórumán arra szólította fel az önálló szakszervezetet, hogy ha az intézményben működő Vasutasok szakszervezetéhez (VSZ) és a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetéhez (VEDOSZ) hasonlóan aláírja a munkáltató által is támogatott szerződést, akkor a dolgozók szeptemberben ismét megkapják az elvett juttatásokat - közölte.

Huszta Krisztián erre úgy reagált, "elfogadhatatlan, hogy ezzel zsarolják a dolgozókat". A sztrájkolók a sürgősségi ellátást mindenképpen garantálják.