Még mindig nem tudni, ki rendezi a tűzijátékot

Népszabadság
2004.08.14. 08:57
Alig egy héttel az állami ünnepek előtt titkolózásba burkolózik az augusztus 20-i tűzijátékért felelős Mafilm Rt., a program egészét lebonyolító Hungexpo Rt. alvállalkozója: még most sem ismeretes, hogy végül is kit bíz meg a tűzijáték megrendezésével - írja a Népszabadság. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az idei tűzijátékot újra a Gellért-hegyről lehet lebonyolítani, miután bebizonyosodott, hogy máshonnan nem megoldható.

Az eredeti elképzelések szerint saját cége, a pirotechnikai referenciájú Mafilm Szcenika Kft. állította volna elő a tűzijátékot. A Magyar Nemzet péntekii írása szerint azonban a kft. elállt ettől, és a tavalyi tűzijátékot - amúgy balesetveszélyes módon - lebonyolító Grescom Kft. lesz a kivitelező. A Mafilm Szcenika ügyvezetője, Gárdonyi László a Magyar Nemzet pénteki számában még azt mondta, nem ők csinálják a tűzijátékot, ám a Népszabadságnak pénteken már nem nyilatkozott. Mint mondta, ezzel a Mafilm Rt. vezérigazgatója, "Tolmár Tamás kérését teljesíti".

Ismeretes, hogy a Hungexpo Rt. nyerte el az augusztus 20-i központi ünnepségek lebonyolítását, melynek egyik fő rendezvénye a tűzijáték. A központi rendezvények 175 millió forintos költségének mintegy 70-80 százaléka a pirotechnikai kiadás, az összeggel a Mafilmnek kell elszámolnia.