Orbán: a gazdasági válság okozta a kormányválságot

MTI
2004.08.20. 19:55
Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke Lendván, Szlovéniában vett részt és mondott beszédet a Szent Katalin római katolikus templom előtti téren megtartott Szent István-napi ünnepségen.

A Fidesz elnöke a magyar belpolitikai helyzetre utalva kijelentette: A magyar gazdaság ma válsággal küszködik. Nő a munkanélküliség, emelkednek, és újra emelkednek az árak. A közvagyont széthordják. Az államadósság lassan megfojt bennünket, elszívja minden erőnket. A költségvetés hónapokkal ezelőtt megbukott, és nem iránytűje a gazdaságnak, hanem a bajok egyik forrása."

Két év alatt Magyarország a remény, a felemelkedés reménye magasságából a válság mélységébe csúszott vissza. "Az igazság az, hogy ma Magyarországon mély gazdasági válság van, ezért tört ki, ebből fakadt a kormányzati zűrzavar. Ezért bukott meg a miniszterelnök és kormánya, és velük együtt a kormányprogram is" - mondta Orbán Viktor.

"Ha azt akarjuk, hogy az emberek visszanyerjék a mindennapi élet elveszített biztonságát, ha azt akarjuk, hogy jusson mindenkinek kenyérkereseti lehetőség, ha azt akarjuk, az államadósság ne temessen maga alá sok millió polgárt, akkor úrrá kell lennünk a gazdasági válságon" - hangoztatta a Fidesz-MPSZ elnöke.