Gusztáv
-4 °C
1 °C

Nem perel Keller

MTI
2004.08.31. 12:04
Keller László közpénzügyi államtitkár elállt azon sajtó-helyreigazítási kereseteitől, amelyeket a politikusok vadászataival kapcsolatos adatkezelésről szóló újságcikkek miatt indított a Magyar Nemzet és a Népszabadság ellen - derült ki kedden a Fővárosi Bíróságon. A bíróság a felperes kérésére délelőtt megszüntette a Magyar Nemzet ellen indított két pert, és Keller László ügyvédje közölte: a Népszabadság ellen indított két keresettől is elállnak.

Keller László közpénzügyi államtitkár azért perelte be a Magyar Nemzetet, mert a napilap június 3-i, illetve 8-i cikkeiben többek között arról írt: a közpénzügyi államtitkár által bekéretett vadászati naplók, számlák és egyéb iratok egybevetéséből megállapítható, hogy ki, mikor, kivel és mennyiért vadászott. A napilap szerint a Keller László törvényeket sértett, amikor a vadásztársaságoktól kért adatot a náluk vadászó politikusokról.

A Népszabadság egyik kifogásolt cikkében június 2-án arról írt, hogy Péterfalvi Attila vizsgálatot indított annak feltárására, törvényesen kéretett-e be adatokat Keller László a vadásztársaságoktól. A Népszabadság másik, június 8-i, "A vadászszezon vége" című publicisztikájában a vadászatokkal kapcsolatos adatkezelés mellett szóvá tette azt is: Keller László elkeseredésében odáig ment, hogy saját kormányát vádolta meg azzal, alkut kötöttek a Fidesz vezetőivel Polt Péter legfőbb ügyész tevékenységét illetően.