Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Navracsics irányítja a Fidesz kormányzati munkára való felkészülését

MTI
2004.08.31. 16:18
Navracsics Tibor, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője irányítja a Fidesz kormányzati munkára való felkészülését - értesült az MTI kedden, egy neve elhallgatását kérő fideszes politikustól. Erről a Fidesz elnöksége döntött néhány héttel ezelőtt. Navracsics Tibor utódja az elnöki kabinetvezetői poszton Kozma Ákos lesz.

A neve elhallgatását kérő politikus elmondta: a kormányzati munkára való felkészülés első körben kormányzattani kutatások megrendelését, kidolgozását jelenti. Ezután olyan kabinetrendszert dolgoznak ki, amely nagyjából lefedi a minisztériumok rendszerét, tehát szakmapolitikai programok kidolgozásába kezd a Fidesz. A kabinetrendszer, illetve a szakmapolitikai programok alapozzák meg a Fidesz választási programját, illetve esetleges kormányprogramját.

Navracsics Tiborhoz hasonló feladatot látott el az 1998-as választások előtt Szájer József, akkor ő irányította a kormányzati felkészülést, és dolgozta ki a kabinetrendszert. A mostani felkészülés során a Navracsics Tibor irányította team az 1998-ban kidolgozott kabinetrendszert veszi alapul, illetve a Századvég Alapítvány által Kormány 2000 címmel napvilágot látott tanulmányt.  • Vennék
  • Hírek