Árpád
-2 °C
4 °C

Az MDF vizsgálóbizottságot kezdeményez a korrupciós ügyek feltárására

MTI
2004.09.01. 15:49
Három MDF-es országgyűlési képviselő határozati javaslatot nyújtott be Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének, amelyben vizsgálóbizottságot kezdeményeznek "a kormányzati korrupciós ügyek feltárására". Herényi Károly, a kisebbik ellenzéki párt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a javaslatról - amelyet rajta kívül Püski András és Fülöp István (MDF) jegyez - elmondta, hogy az augusztus 22-i Medgyessy-interjúban elhangzottakkal kívánnak foglalkozni. A kormányfő akkor korrupciós érintettséggel vádolta az SZDSZ-t, az MSZP koalíciós partnerét.

A határozati javaslat szerint az MDF azt szeretné megtudni, hogy a miniszterelnök mire alapozta az elhangzott kijelentéseket, van-e összefüggés a kormány által autópálya-építésre kiírt pályázatok, illetve az említett "korrupciós ügyek" között, valamint van-e kapcsolat a kormányfő "lemondatása" és az általa említett korrupciós ügyek között. Herényi Károly közölte: pártja azt szeretné, hogy véget érjen a politikában és a gazdaságban tapasztalható "mutyizás" és el lehessen oszlatni a korrupció gyanújának árnyékát.

Úgy vélte, hogy a vizsgálóbizottság felállítása minden parlamenti párt érdeke: az SZDSZ-nek, mert a korrupció gyanúja vetődött rá, az MSZP-nek, mivel az SZDSZ a koalíciós partnere, valamint az ellenzéknek, a Fidesznek és az MDF-nek szintén érdekében áll a helyzet tisztázása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?