Medgyessy Olaszországba és Brüsszelbe látogat

MTI
2004.09.01. 18:39
Medgyessy Péter miniszterelnök a hét végén Olaszországba utazik egy gazdasági konferenciára, majd Brüsszelbe látogat - közölte Gulyás Erika kormányszóvivő szerdán a kabinet ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

"Korábbi meghívásnak eleget téve miniszterelnök úr holnap elutazik Észak-Olaszországba egy olyan nemzetközi konferenciára, amelynek résztvevői politikusok, gazdasági vezetők, nemzetközi szaktekintélynek számító tudósok" - jelentette ki a szóvivő. Hozzáfűzte: a tanácskozást hosszú évek óta megrendezik, és arra Medgyessy Pétert előadónak hívták meg. Gulyás Erika közölte: a konferencia végén, vasárnap Brüsszelbe utazik a miniszterelnök, ahol az Európai Bizottság, az Európai Parlament, illetve a NATO vezetőinél tesz majd látogatást a jövő hét közepéig.

A szóvivő kérdésre válaszolva elmondta: további külföldi útjai nem lesznek a miniszterelnöknek, de hazai nemzetközi programokon részt vesz, így Gerhard Schröder német kancellár magyarországi látogatása is az eredeti tervek szerint zajlik majd, és Medgyessy Péter a jövő héten ide látogató spanyol trónörökös párral is találkozik.

Egy másik kérdésre a szóvivő megerősítette azt a sajtóhírt, hogy Medgyessy Péter Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel közösen fogadja a német kancellárt, ami "egy teljesen természetes gesztus (...) a külföldi partner felé is és Medgyessy Péter miniszterelnök úr részéről az utódja felé is".