Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négypárti egyeztetés a választásokkal összefüggő törvényekről

MTI
2004.09.02. 17:33
A külföldön történő szavazásról, az országgyűlési képviselők időközi választásának kitűzési határidejéről, valamint a választási eljárásban tapasztalt médiakampánnyal kapcsolatos jogorvoslati garanciáról volt szó azon négypárti egyeztetésen, amelyet csütörtökön tartottak a Belügyminisztériumban - közölte a tárca sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Az egyeztetésen valamennyi párt képviseltette magát. "A kormány az Alkotmánybírósági határozatoknak megfelelően a választásokkal összefüggésben, egyes törvényekben fennálló alkotmányos hiányosságok mihamarabbi megszüntetésére törekszik és nyitott minden, ésszerű alkotmányos megoldásra" - olvasható a minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében. A tárgyalásokon mind a négy frakció elkötelezte magát amellett, hogy az érintett kérdésekben további egyeztetéseket folytat.