Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áder szerint mélyponton a mezőgazdaság

MTI
2004.09.04. 13:16
Áder János szerint mélyponton van a magyar mezőgazdaság, a szféra soha nem látott válságot él át. A Fidesz-frakció vezetője erről azt követően beszélt, az Érd melletti Fülöp tanyán, hogy részt vett a Kisgazda Polgári Egyesület tanácskozásán. A politikus úgy vélekedett, hogy a Medgyessy-kormány ellehetetlenítette a gazdákat, felszámolta a családi gazdaságokat és a falugazdász hálózatot is. Hangsúlyozta, hogy az ígéretek ellenére a 2004-es költségvetésben nem szerepelt az uniós támogatások 30 százalékos nemzeti kiegészítése.

Megemlítette, hogy míg a tejtermelők tavaly 13 milliárd forintos támogatásban részesültek, addig idén már csak 3 millió forintot kaptak, a sertéstenyésztők a tavalyi 11 milliárd forint helyett mindössze 4 milliárd forintot. Áder János hangsúlyozta, hogy az aratás idején a kormány nem biztosította idejében az intervenciós raktárakat, ezért a gabonát nyomott áron kellett értékesíteni.