Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tanúként hallgatták ki a szállítógép ügyében a képviselőt

MTI
2004.09.09. 12:33
Kihallgatta tanúként a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Csampa Zsolt (MDF) országgyűlési képviselőt, aki a Honvédelmi Minisztérium által 600 millió forintért vásárolt An-26-os szállítógép ügyében tett feljelentést. Ismeretlen tettes ellen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tettem feljelentést, és szerdán tanúként kihallgatott a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Iroda - mondta el az országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-nek. Csampa elmondta: a kihallgatáson arra voltak kíváncsiak a nyomozók, hogy honnan szerezte információit a március elején érkezett, felújított An-26-os szállító repülőgép behozatalával kapcsolatban.

Sokallom a szállítógépért kifizetett 600 millió forintos árat, s feleslegesnek tartom azt, hogy az üzletbe egy ciprusi off-shore céget is bevontak - mondta. A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóreferense, Horváczy Emese az MTI érdeklődésére azt mondta: az ügyben folyik a tanúkihallgatás és az iratok beszerzése, ennél többet nem mondhat.