Gyanúsnak találják a fővárosi tendert

MTI
2004.09.09. 12:49
Vizsgálatot kért csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottsága a főpolgármestertől, mivel egy 120 millió forint körüli tender kapcsán felmerült a gyanú, hogy sérült az eljárás titkossága.

Deák András (MKDSZ) bizottsági elnök és Geberle Erzsébet (SZDSZ) az MTI-nek elmondta: az egy hete elnapolt ügyben, a Bajcsy-kórház 10 milliárd forintos rekonstrukciójának részét képező orvosi gázellátási projekt közbeszerzésében a titoksérelem gyanújának ellenére is eredményt hirdettek, a hivatal jogi szakértőjének véleménye alapján. Eszerint az olcsóbb, valamivel több mint 120 millió forintos ajánlat nyert, a 2 millió forinttal drágábbal szemben.

A politikusok tájékoztatása szerint a szinte egyhangúan, egy eltérő szavazattal meghozott döntés ellenére korántsem biztos, hogy ez lesz a végeredmény. A vesztes ugyanis várhatóan a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordul. Megjegyezték: ettől sem lassul le a projekt megvalósítása, mivel ezt a munkát a jövő évre ütemezték. Deák András azzal indokolta a hivatali vizsgálat szükségességét, hogy megengedhetetlen, ha az egyik pályázó szemmel láthatóan a másik pályázatából tud idézni.