Fenyegető levelek miatt tett feljelentést a szerb önkormányzat

MTI
2004.09.09. 13:31
A magyarországi szerb kisebbségnek címzett fenyegető levelek, röpiratok miatt tett feljelentést a Szerb Országos Önkormányzat a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - közölte az önkormányzat elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Az országos önkormányzatnak címzett egyik fenyegető levélben a következő olvasható: "Rohadjon meg az összes szerb! Mindnek a belét ontjuk a csecsemőktől az aggastyánokig! A Vajdaság a magyaroké és azoké is lesz!" A Szerb Országos Önkormányzat elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: "a magyarországi szerb közösség sajnálattal és együttérzéssel kíséri figyelemmel a Vajdaságban zajló eseményeket".

Mint közölte, elfogadhatatlannak tartják, hogy bármely nemzeti kisebbséghez tartozó személyeket, bármely országban is éljenek, nemzeti hovatartozásuk miatt sérelmek érjék. Pavlov Milica leszögezte, a magyarországi szerb kisebbség számára továbbra is fontos, hogy a két szomszédos ország, Magyarország, valamint a Szerbia és Montenegró közötti viszony, különös tekintettel a két nép évszázadokra visszanyúló kapcsolataira, a jövőben mindkét fél számára kölcsönösen, reményteljesen fejlődjön.