Fidesz: ellentmondásosak a kormányfő nyilatkozatai

MTI
2004.09.09. 17:47
Ellentmondás van a kormányfő korábbi, az SZDSZ korrupciós ügyeire vonatkozó kijelentései és szerdai nyilatkozata között - írta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője Medgyessy Péternek címzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levelében. A frakcióvezető a következő kérdéseket intézte a kormányfőhöz: "- Sejt-e Ön korrupciót Wekler Ferenc birtokátsorolása, valamint több százmilliós szőlőtelepítési támogatása hátterében?
- Zavaros ügynek tartja-e Demszky Gábor ingatlanszerzéseit és vagyongyarapodását?
- A Kovács Kálmán vezette minisztérium által megvásárolt kakaóbiztos számítógépek esetében indokoltnak tartja-e a piaci árnál több, mint kétszer nagyobb beszerzési árat?
- Elfogadhatónak tartja-e a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkárának azon magyarázatát, miszerint az M5-ös autópálya-tender elbírálásakor, többek között azért döntöttek a 130 milliárd forinttal drágább megoldás mellett, mert az azt tartalmazó pályázati dokumentum vastagabb volt, mint a többi?
- Igaz-e, hogy Ön utasítást adott Csillag Istvánnak, az M6-os autópálya-tender kihirdetésének elhalasztására, mivel az Ön véleménye szerint, a gazdasági miniszter által előnyben részesített pályázat több ponton kifogásolható volt? - Tesz-e jogi lépéseket, az Ön tudomására jutott korrupciós ügyek kapcsán?
- Tájékoztatja-e utódját, Gyurcsány Ferencet, az Ön tudomására jutott korrupciós ügyekről?
- És végül, de nem utolsó sorban, milyen megfontolások játszottak szerepet tegnapi nyilatkozatában, amivel megpróbálta eljelentékteleníteni korábbi kijelentéseit?"