Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: ellentmondásosak a kormányfő nyilatkozatai

MTI
2004.09.09. 17:47
Ellentmondás van a kormányfő korábbi, az SZDSZ korrupciós ügyeire vonatkozó kijelentései és szerdai nyilatkozata között - írta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője Medgyessy Péternek címzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levelében. A frakcióvezető a következő kérdéseket intézte a kormányfőhöz: "- Sejt-e Ön korrupciót Wekler Ferenc birtokátsorolása, valamint több százmilliós szőlőtelepítési támogatása hátterében?
- Zavaros ügynek tartja-e Demszky Gábor ingatlanszerzéseit és vagyongyarapodását?
- A Kovács Kálmán vezette minisztérium által megvásárolt kakaóbiztos számítógépek esetében indokoltnak tartja-e a piaci árnál több, mint kétszer nagyobb beszerzési árat?
- Elfogadhatónak tartja-e a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkárának azon magyarázatát, miszerint az M5-ös autópálya-tender elbírálásakor, többek között azért döntöttek a 130 milliárd forinttal drágább megoldás mellett, mert az azt tartalmazó pályázati dokumentum vastagabb volt, mint a többi?
- Igaz-e, hogy Ön utasítást adott Csillag Istvánnak, az M6-os autópálya-tender kihirdetésének elhalasztására, mivel az Ön véleménye szerint, a gazdasági miniszter által előnyben részesített pályázat több ponton kifogásolható volt? - Tesz-e jogi lépéseket, az Ön tudomására jutott korrupciós ügyek kapcsán?
- Tájékoztatja-e utódját, Gyurcsány Ferencet, az Ön tudomására jutott korrupciós ügyekről?
- És végül, de nem utolsó sorban, milyen megfontolások játszottak szerepet tegnapi nyilatkozatában, amivel megpróbálta eljelentékteleníteni korábbi kijelentéseit?"