Árpád
-2 °C
4 °C

Nyomoznak a Magyar Jövő Csoport soproni gyűlése miatt

MTI
2004.09.10. 11:58
Tiltott önkényuralmi jelkép használatának gyanúja miatt pénteken nyomozást indított a soproni rendőrkapitányság a Magyar Jövő Csoport szerdán Sopronban tartott gyűléséről megjelent sajtócikk és fotó alapján - közölte Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány az MTI érdeklődésére.

A rendőrségi vezető elmondta: egy vendéglátó helyen, magánterületen rendezett eseményen a rendőrség nem volt jelen, ezért a történtekről a sajtóbeszámolóból értesült.

A Népszabadság pénteken megjelent riportja beszámol arról, hogy a nemzeti szocialista eszméket valló hungarista csoport megtette a kezdeti lépéseket soproni alapszervezete létrehozásához. A rendőrfőkapitány kijelentette: az eljárás során azt is vizsgálják, hogy fennáll-e a közösség elleni izgatás gyanúja.

Kiss Imréné őrnagy sajtóreferens közölte: a rendezvény előtt a résztvevők közterületen, a soproni Deák téren gyülekeztek, ott azonban semmiféle rendbontás nem történt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?