Valér
-2 °C
0 °C

Régi-új elnök az MSZP Heves megyei szervezetének élén

MTI
2004.09.12. 18:05
Ismét Sós Tamást választotta az MSZP Heves megyei szervezetének élére a szocialista párt Heves Megyei Szövetségi Tanácsa - tájékoztatta vasárnap a pártszervezet elnökhelyettese az MTI-t.

A tanács egyúttal javasolni kívánja az MSZP októberi kongresszusának Sós Tamás országos alelnökké választását, és azt, hogy a párt elnökségében kapjon mandátumot Érsek Zsolt szocialista országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere - közölte Merczel József.

A heves megyei szocialisták a párton belül a 2002. évi országgyűlési és a 2004. évi európa parlamenti választásokon egyaránt a harmadik legjobb eredményt hozták, sőt több ciklus óta igen eredményes az MSZP Hevesben; ennek köszönhető az újabb megbízatás - mondta az MTI-nek Sós Tamás, aki 1996 óta áll a Heves megyei szocialisták élén.

A politikus, aki 1998 óta a Heves megyei Közgyűlés elnöke is, szólt arról, hogy a küldöttek az elmúlt időszak eredményeit is számba vették. A többi között megkezdődött az egri kórház és a hevesi szociális otthon rekonstrukciója, vagy a Hatvant elkerülő út megvalósítása - sorolta.

Arra a kérdésre, hogy személye mennyiben felel meg a szocialisták által meghirdetett fordulatnak, az elnök hangsúlyozta, a változást az értékek megtartása mellett kell végrehajtani. Hozzátette, hogy az elnökségben sok új, fiatal politikus kapott helyet.

Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyaránt jó kapcsolatokat ápol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel és Kiss Péter kancelláriaminiszterrel. Sós Tamás számára "igen szimpatikus" az új kormányprogramban meghirdetendő decentralizációs törekvés. Mint mondta, ennek végrehajtásában teljes mértékben támogatja a miniszterelnök-jelöltet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!