Natália
1 °C
7 °C

Újabb eredménytelen elnökjelölés a Duna Televíziónál

MTI/AP
2004.09.17. 13:54
A második pályázaton indulók közül sem sikerült elnökjelöltet állítania a Duna Televízió elnöki posztjára az intézményt felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken - közölte Bíró Sándor, a testület elnöke az MTI-vel. Az intézményt így ügyvezető elnök irányítja szeptember 22.-e után. A kuratóriumi elnökség csütörtökön döntött arról, hogy Szekeres László jelenlegi gazdasági alelnök lesz a Duna Televízió ügyvezetője, ha szeptember 22-ig, Pekár István elnök mandátumának lejártáig nem sikerül vezetőt választani az intézmény élére.

A testület fideszes tagjai és az ellenőrző testület álláspontja szerint jogszerűtlen eljárással született a határozat; mint az MTI-nek elmondták, az a véleményük, hogy az átmeneti vezető kijelölésére a távozó elnök jogosult. Az MTI nevük elhallgatását kérő testületi tagoktól úgy értesült, a minimális - ötfős - létszámmal meghozott döntést az MDF-es delegált tartózkodása mellett a kormánypártok által jelölt négy tag támogatta. Az ügyvezető-választás miatt pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordul a közalapítvány ellenőrző testülete - közölte Gál András Levente, a fórum elnöke a nap folyamán az MTI-vel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?