Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külügyi szóvivő: nem volt kivételes Orbán Viktor esete

MTI
2004.09.21. 14:51
Minden magyar állampolgár számíthat a Külügyminisztérium segítségére, ha indokolt; Orbán Viktor esete nem volt kivételes. Erről a külügyi szóvivő beszélt keddi budapesti tájékoztatóján. "A külügyi tárca abban segített Orbán Viktornak, hogy a román hatóságok engedélyezzék belépését Romániába" - mondta Polgár Viktor.

A Fidesz elnöke, volt miniszterelnök vasárnap az erdélyi Zilahra igyekezett, ám otthon felejtette az útlevelét. Kilépését a magyar hatóságok, Romániába történő belépését pedig a román hatóságok engedélyezték. Ehhez Kovács László külügyminiszter és tárcája munkatársai is segítséget nyújtottak.A szóvivő kiemelte: a Külügyminisztérium arra törekszik, hogy szolgáltató minisztérium legyen. "Nem ez volt az első eset, hogy segítséget tudtunk nyújtani, igaz, az eset nem mindennapos" - mondta a külügyi szóvivő.