Szijjártó némi szünet után újra Balatonöszödről

MTI
2004.09.21. 16:41
Csillebérc példájára Balatonőszöd is visszajár a magyar államnak - jelentette ki Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő a Balaton-parti kormányüdülő egyik oldalkerítésénél tartott sajtótájékoztatón kedden.

"Ez az a villa, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt egyik cége 1993-ban - 1994 januári életbe lépéssel - egy lízing- szerződéssel bérbe vett a magyar államtól" - mutatott a politikus az állami üdülő területét lezáró kerítéstől néhány méterre lévő kétszintes épületre. A képviselő hozzátette: "a magyar államot, illetve a magyar kormányt arra hívjuk fel, hogy okuljon a csillebérci per ítéletén, próbálja meg visszaperelni a balatonőszödi kormányüdülőnek ezt a villáját".

Zuschlag János szocialista politikus az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy Szijjártó Péter "hajmeresztő ostobaságokat beszél", hiszen Gyurcsány Ferenc cége, az ALDO Kft. 1993-ban az akkori piaci ár másfélszereséért kötött szerződést az ingatlanra. Mint mondta, a miniszterelnök jelölt nem zárt, hanem újságban meghirdetett pályázaton jelentkezett 30 millió forintos ajánlatával az akkor 19 millió forintra értékelt balatonőszödi üdülőre.