Holnaptól ügyvezető irányítja a Duna TV-t

MTI
2004.09.21. 16:43
Peekár István, a Duna Televízió Rt. elnöke kedden, mandátumának lejárta napján átadta az elnöki teendők gyakorlását Szekeres László gazdasági alelnöknek, aki e feladatokat az új elnök megválasztásáig ügyvezetőként látja el - közölte Szeles Pál, a Duna Televízió sajtószóvivője közleményben az MTI-vel. Pekár István négyéves elnöki megbízatása kedden éjfélkor jár le.

A médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége múlt csütörtökön döntött arról, hogy Szekeres László jelenlegi gazdasági alelnök lesz a Duna Televízió ügyvezetője, ha szeptember 22-ig, Pekár István mandátumának lejártáig nem sikerül vezetőt választani az intézmény élére.

A testület Fidesz által delegált tagjai és az ellenőrző testület álláspontja szerint jogszerűtlen eljárással született a határozat. Az MTI-nek a döntés után nyilatkozva elmondták: az a véleményük, hogy az átmeneti vezető kijelölésére a távozó elnök jogosult. Az ügyvezető-választás miatt a Fővárosi Főügyészséghez fordul a közalapítvány ellenőrző testülete - közölte Gál András Levente, a grémium elnöke múlt pénteken az MTI-vel.