Szócsata a honvédségi beszerzésekről

MTI
2004.09.23. 15:14
Az utóbbi időszakban a Honvédelmi Minisztérium (HM) minden három beszerzéséből kettő szabálytalan, sok esetben törvénytelen volt, ezt megerősítette az Állami Számvevőszék jelentése is - mondta Simicskó István fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Minderre reagálva a honvédelmi miniszter az MTI-vel közölte, hogy a vizsgált időszak beszerzéseinek jelentős része még az Orbán-kormányhoz kötődik. Juhász Ferenc elmondta, az Állami Számvevőszék valóban vizsgálja a Honvédelmi Minisztérium közbeszerzéseit, azonban még nincs lezárt, minden következtetést tartalmazó jelentés, ez néhány nap múlva készül el..

A fideszes politikus a Gripen-szerződést, a honvédelmi tárca gépjárműbeszerzését, az iraki katonai misszió felszerelésének megvásárlását említette a többi közt a tájékoztatóján.Juhász Ferenc közölte: "ami Simicskó úr szájából elhangzott, az csak dobálózás különböző számokkal és egy jól felismerhető politikai támadás"."Ez azonban rosszul van felépítve, hiszen Simicskó István elfelejti megemlíteni, hogy a vizsgált időszak beszerzéseinek egy igen jelentős része még a Fidesz-kormányhoz kötődik" - mondta.