Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Plusz tizennégymillió Orbánéknak

Index, MTI
2004.09.27. 17:58
Németh Imre földművelésügyi miniszter hétfőn a parlamentben közölte, hogy az Orbán Viktor családi érdekeltségébe tartozó cég a korábban ismertté vált negyvenegy millió forinton túl további 14 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az előző ciklusban.

Révész Máriusz a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón erre reagálva kijelentette, úgy tűnik, valahányszor szocialista miniszterelnök lép a színre, kötelességének érzi, hogy Orbán Viktort és családját valamilyen módon megtámadja.

Révész közölte, Magyarországon minden mezőgazdasági földterületre jár állami támogatás, és ezeket a támogatásokat "fel is szokták venni". Mint mondta, ezzel "nincs is baj". Ugyanakkor hozzátette: a Fidesz azt javasolja, hogy minden közszereplő hozza nyilvánosságra, milyen összegű támogatást vettek fel földje után.

Szó volt a plenáris ülésen a földművelésügyi miniszter földjeiről is. Az erre utaló fideszes azonnali kérdésre reagálva Németh Imre elmondta: utoljára tíz évvel ezelőtt vásárolt földet, amihez nem vett fel támogatást. A miniszter közölte, földjeit nem ő műveli, így "egy fillér támogatást" sem tudott igénybe venni.