Gusztáv
3 °C
7 °C

Plusz tizennégymillió Orbánéknak

Index, MTI
2004.09.27. 17:58
Németh Imre földművelésügyi miniszter hétfőn a parlamentben közölte, hogy az Orbán Viktor családi érdekeltségébe tartozó cég a korábban ismertté vált negyvenegy millió forinton túl további 14 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az előző ciklusban.

Révész Máriusz a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón erre reagálva kijelentette, úgy tűnik, valahányszor szocialista miniszterelnök lép a színre, kötelességének érzi, hogy Orbán Viktort és családját valamilyen módon megtámadja.

Révész közölte, Magyarországon minden mezőgazdasági földterületre jár állami támogatás, és ezeket a támogatásokat "fel is szokták venni". Mint mondta, ezzel "nincs is baj". Ugyanakkor hozzátette: a Fidesz azt javasolja, hogy minden közszereplő hozza nyilvánosságra, milyen összegű támogatást vettek fel földje után.

Szó volt a plenáris ülésen a földművelésügyi miniszter földjeiről is. Az erre utaló fideszes azonnali kérdésre reagálva Németh Imre elmondta: utoljára tíz évvel ezelőtt vásárolt földet, amihez nem vett fel támogatást. A miniszter közölte, földjeit nem ő műveli, így "egy fillér támogatást" sem tudott igénybe venni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!