Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját lábukra szeretnének állni Sötéték

MTI
2004.09.30. 15:11
"Minél hamarabb szeretnénk a saját lábunkra állni, hogy ne legyünk az ország terhére", jelentette ki a Szabadkáról elmenekült Sötét család feje, miután szerdán megkapták a menekültstátuszt. Sötét László telefonon több ajánlatot is kapott magyar állampolgároktól, az egyik szerint négy évre kapnának egy házat, amelyet a lakhatás fejében gondozniuk kellene. "A mostani hét végén egy televíziós társaság segítségével a helyszínen kívánunk tájékozódni a lehetőségekről", mondta Sötét László.

A Szabadkáról elmenekült család az elmúlt hét végén kikerült a kötelező egészségügyi karanténból, azóta szabadon mozoghat Békéscsabán is. A házaspár kisebbik lánya, Klementina már szerda óta egy békéscsabai iskolában folytatja tanulmányait, míg a nagyobbik, Denisz munka mellett szeretné befejezni Szabadkán félbehagyott tanulmányait. Sötét László ugyan értesült arról, hogy Boris Tadic szerb elnök visszavárja őket Szabadkára, a család nem akar hazatérni, sőt, a későbbiekben magyar állampolgárságért kívánnak folyamodni.