Kivonult az ellenzék Göncz Kinga meghallgatásáról

Index, MTI
2004.10.01. 14:05
Az országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága a fideszes képviselők távollétében támogatta Göncz Kinga ifjúsági miniszterré történő kinevezését pénteki budapesti ülésén. Az ülésen a Fidesz képviselői azért nem vettek részt, mert a kormánypárti képviselők nem támogatták a fideszes Szijjártó Péter azon ügyrendi javaslatát, hogy kerüljön fel a bizottsági napirendre a jövőben a sportügyeket is felügyelő kancelláriaminiszter-jelölt meghallgatása.

Göncz Kinga a generációt érintő problémák közé sorolta többek között a fiatalok számának csökkenését, az ifjúsági munkanélküliséget, a droghasználatot, a lakáshoz jutást, a gyermekszegénységet, az esélyegyenlőtlenséget, a fiatal korosztály egészségi állapotát.

Gémesi György, a bizottság MDF-es alelnöke azt mondta: a sport "ügyosztály" lesz a Miniszterelnöki Hivatalban, amely adminisztratív funkciót kap. Zuschlag János, a bizottság szocialista tagja viszont álságosnak nevezte az ellenzék kivonulását. "Felkérjük Szijjártó Péter képviselő urat, hogy a botránypolitizálás helyett a tartalmi kérdésekkel foglakozzon" - áll az Indexhez eljuttatott közleményben.