Orbán szerint a sport 'tiszta világ' maradt

MTI
2004.10.02. 13:21
A sport legyen mindenkié címmel rendezett szombaton, Budapesten konferenciát a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség kulturális tagozatának sportszekciója - mint azt Pálinkás József a tagozat elnöke a tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón elmondta - azzal a céllal, hogy a jelenlévők, sportszakemberek, testnevelők megtalálják a módját, miként lehetne a sport világában tapasztalható bizonytalanságot csökkenteni, s hogyan lehetne a sport és a testnevelés ismét közügy.

A konferencián az előadások felvezetéseként beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, aki mondandóját ugyancsak a szervezés kezdete óta lényegesen megváltozott helyzet ecsetelésével indította. Mint mondta, a közelmúlt lépéseivel nőtt a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság, pedig éppen az ellenkezőjére volna szükség.

"Mára divattá vált mindenben kételkedni, nem tudjuk, mi a jó és mi a rossz. A sport éppen azért fontos, mert világa még mindig tiszta világ, a csalásokkal együtt is. Alapvető igazságokra tanít, ezért vonzó a számunkra" - mondta, majd hozzátette: "a sport nem más, mint az ember igénye, hogy a tökéletesség felé mozduljon, a sport a tökéletességre törekvő világ".